Nettbutikken Komplett.no har tidligere varslet at de vil flytte mye av virksomheten til Sverige hvis regjeringens forslag om å heve grensen for toll- og momsfri import til 500 kroner blir vedtatt.

Etter nattens forhandlinger har partene i budsjettforhandlingene på Stortinget kommet til enighet om neste års budsjett.

Og i avtalen foreslås det nå at tollfrigrensen skal heves 350 kroner, ikke til 500 kroner, ifølge TV2.

- Dersom beløpet på 350 kroner er inkludert frakt, er det jo positivt at mellompartiene har fått gjennomslag for en mer gjennomtenkt løsning enn regjeringen la opp til i første omgang, sier konsernsjef Ole Vinje i Komplett.

Støttepartiene Venstre og Krf har motsatt seg økningen til 500 kroner.

Les saken: Sier nei til ny tollgrense for netthandel

- Må ha konkurranse på like vilkår

Vinje forventer en konsekvensutredning, som gir bedre bakgrunn for å forstå følgene av endringen.

- Vi mener fremdeles at man må ha konkurranse på like vilkår. Det må være et viktig fundament. Det får vi jo ikke med dette forslaget. Det må være en konsekvensutredning som gjør at man har et langsiktig, forutsigbart bilde. Kan vi risikere at beløpet senere heves til 500 kroner? 750 kroner? sier Vinje.

- Må se det endelige forslaget

- Endrer dette  eventuelle planer om å flytte til Sverige?

- Det er litt for tidlig å si, synes jeg. Vi må se det endelige forslaget, og se på hva som er de langsiktige konsekvensene, sier Vinje.

FAKTA Netthandel

  • Hittil har man kunnet bestille varer med verdi inntil 200 kroner fra utenlandske nettsider uten å betale moms. Frakt teller ikke med.
  • For varer mellom 200 kroner og 1000 kroner blir man avkrevd moms på verdi pluss gebyr for forenklet tollbehandling som utgjør 135 kroner på Posten.
  • For varer over 1000 kroner er det ordinær tollbehandling som koster 270 kroner hos Posten.

 

TV 2: 500-kronersgrensen kuttes

- 350 kroner er bedre enn 500 kroner

Tesla-topp: - Vil ikke tilbakekalle bilene

Norske Tesla-biler rammet av motorhavari og klunkelyder(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.