Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Kull

Store Norske kutter minst 100 stillinger

Men tiltakene som i dag er vedtatt er ikke nok, fastslår styret.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Styret i kullselskapet Store Norske har i dag vedtatt omfattende endringer i driften for å redusere kostnadene. Bemanningen i selskapet skal reduseres med om lag en tredjedel.

- Men dette er ikke tilstrekkelig til å sikre Store Norske, ytterligere tiltak er under utredning, skriver styret i en pressemelding mandag kveld etter et ekstraordinært styremøte der kuttene ble avgjort.

Det er de lave kullprisene på verdensmarkedet som gjør disse tiltakene nødvendig. Alt tyder på at kullprisen vil holde seg på et lavt nivå også i tiden som kommer, noe som gjør at Store Norske går med betydelige underskudd.¨

Minimum 100 ansatte må gå som følge av kuttene. Nedbemanning starter umiddelbart.

Det blir redusert drift i Svea Nord og den nye Lunckefjell-gruven.

Foreløpig vil det være normal drift i Gruve 7, blant annet fordi energiverket i Longyearbyen er avhengig av kull derfra. Imidlertid vil lønnsomheten også i Gruve 7 bli vurdert nærmere.

- Vi beklager sterkt at vi må si opp ansatte, men det er nødvendig å redusere driften og kutte kostnader dersom selskapet skal overleve. Alternativet er styrt avvikling nå. Samtidig er det viktig å være klar over at krisen i Store Norske ikke er over med dette, sier styreleder Annette Malm Justad.

Store Norske har 320 ansatte på Svalbard og omtaler seg selv som «en viktig bidragsyter til et stabilt og robust samfunn i Longyearbyen».

Les også:

Mindre kull, please  

Lave kullpriser gir problemer for Store Norske

 

 

Politikk og samfunn Svalbard Kull
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.