Dette fremkommer av det skriftlige svaret næringsminister Monica Mæland (H) har gitt til stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) som mener saken stiller store spørsmål ved ledelseskulturen innad i Telenor og ville vite hva statsråden har tenkt å foreta seg.

«Jeg understreker at det pågår etterforskning av Vimpelcoms virksomhet i Usbekistan, og vi må avvente resultatene fra disse for å få et best mulig forståelse av de faktiske forhold. Samtidig vil departementet fortsette å ha en eierdialog med Telenor om sakens utvikling og selskapets håndtering», skriver Mæland.

I svaret viser statsråden til at hun inviterte styreleder Svein Aaser og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor til et møte 19. november.

«Telenor ga en gjennomgang av saken og svarte på spørsmål fra departementet. I møtet understreket jeg igjen viktigheten av antikorrupsjonsarbeid og hvilke forventninger staten har til selskapene med hensyn til åpenhet og gode systemer og rutiner. Jeg forventer at selskapet håndterer disse problemstillingene på en god måte, også i denne konkrete saken», opplyser hun.

Statsråden avslutter sitt svar med å skrive at hun vil gi en skriftlig redegjørelse om saken til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Les også:
Stigende boligpriser gir lånelyst
Beslagla flere tonn cash
Vil ikke kutte i oljeproduksjonen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.