Kristiansand/Stavanger: – Jeg er ikke opptatt av at du fjerner alt på ett år, men at du beveger deg ned til et mye lavere nivå i denne regjeringsperioden. Formuesskatten burde reduseres til maks en halv prosent. Skatten er konkurransevridende. Mine konkurrenter har ikke formuesskatt. I et langt perspektiv, i et tight løp, er det sånne ting som avgjør, sier Ståle Kyllingstad (54).

Han synes det er veldig mye bra i Scheel-utvalgets forslag som ble lagt frem tirsdag.

– Jeg tror forsåvidt det er rett å dreie over til skatt på bolig. Og jeg tror det er rett å gjøre noe med bunnfradragene i forhold til formuesskatt samt redusere selskapsskatten.

– Jeg mener selskapsskatten skal ned til 23 prosent og er opptatt av at det ikke landene imellom blir en konkurranse i å ha lavest mulig skatt. Vi skal være midt på treet der. Mange land har rundt 22 prosent og mange har høyere, så 23 prosent synes jeg er greit. Hvis alle andre land går ned til under 20 prosent, må vi følge etter. Men det er viktig at vi ikke konkurrerer om å ha lavest mulig selskapsskatt, sier Kyllingstad.

Han tror konsekvensene for ham personlig blir økt skatt dersom forslagene i rapporten skulle bli en realitet. Han eier blant annet stor hytte både på Sørlandet og i Sirdal.

– Jeg tror jeg får økt skatt. Men det er ikke sikkert det er feil. Vi har jo det prinsippet at du skal skatte etter evne. Jeg tror at skatten på fritidseiendommer dobles og det mener jeg faktisk er helt rett. Det er sånne ting jeg mener vi skal skattelegge mer, sier Kyllingstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.