I løpet av de siste 15 årene har Frp og partiets folk sendt 25 klager til Pressens Faglige Utvalg og fått medhold i ni av klagene, skriver Ny Tid. Ukeavisen mener temaet er aktualisert av bruduljen rundt SAS-magasinet Scandinavian Travelers omtale av Fremskrittspartiet i forbindelse med en større reportasje om framveksten av skandinavisk høyrepopulisme.

I 2013 sto Frp for halvparten av de behandlede klagene fra partier i Pressens Faglige Utvalg, fem av ti saker, viser PFU-basen. Høyre klaget til PFU kun én gang i 2013, som Demokratene, mens Ap klaget to ganger.

- Politikere må tåle mer og finne seg i et skarpere søkelys. Det er en konsekvens av det journalistiske oppdraget, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund Kjersti Løken Stavrum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.