– Tidligere ble det russiske forsvaret beskrevet som en storslegge, upresis og treg. I dag ser vi et Russland med raskere våpen og en større verktøykasse, sa Søreide i en interpellasjonsdebatt i Stortinget tirsdag.

Hun understreket at det ikke foreligger noen trussel fra Russland mot Norge, men la til at situasjoner kan oppstå der konflikter kommer til «våre nærområder».

– Men vi ser ikke noen slike situasjoner i dag, anførte hun.

Forsvarsministeren mener aktiviteten til russiske militærfly øker sannsynligheten for «uønskede episoder og hendelser» også i sivil luftfart.

– De mest alvorlige luftfartshendelsene har funnet sted over Østersjøen, sa Søreide, som påpekte at det ikke har vært registrert russisk krenking av norsk luftrom etter Sovjetunionens oppløsning. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.