Mens det i 2007 var 54 timer våpentrening, er tallet økt til 102,5 timer i 2014, skriver rektor Nina Skarpenes i sin blogg på høyskolens hjemmeside som Politiforum omtaler.

Skarpenes sier at skolen har arbeidet med å styrke våpen- og taktikkopplæringen de siste årene.

– Vi er nå på et helt annet nivå, både når det gjelder mengde og kvalitet, enn vi var for sju– åtte år siden, skriver hun.

Strykprosenten både for pistol og MP5 er nede i 2 til 3 prosent.

– Tester viser også at det er marginale forskjeller i ferdigheter hos studentene, sammenlignet med personell i etaten som regnes som kvalifisert for opptak til grunnkurs – Innsatspersonell 3, skriver hun.

Skarpenes sier videre at skolens våpen og utstyr er oppgradert de siste årene, og at fagligheten i undervisningen er styrket.

– Vi har gått, litt forenklet sagt, fra generell skytetrening til operativ tilpasset våpenhåndtering, skriver hun videre.

En evaluering av studiet foretatt blant fjorårets avgangsstudenter viser at 90 prosent av de spurte mener de vil mestre politiinnsats med våpen i noen grad eller stor grad. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.