Korreksjon. Røe Isaksen vil redusere antallet, men vet ikke om det halveres slik det fremgikk i første versjon av denne saken

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil fusjonere universiteter og høyskoler. Han er villig til å bruke tvang for å få dette til.

Åtte universitet og tjue statlige høyskoler har fått i oppgave å vurdere fusjon med andre utdanningsinstitusjoner. De har fått frist til 1. februar med å foreslå hvilken institusjon de vil slå seg sammen med, skriver Klassekampen.

– Vi vet fortsatt ikke hvordan kartet i universitets- og høyskolesektoren vil bli seende ut. Vårt mål er høyere kvalitet. Flere av dagens høyskoler vil ha problemer med å innfri disse kravene. Det vil derfor bli færre institusjoner i dag, men antallet er altså ikke klart, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

En gjennomgang Klassekampen har gjort av de alternative fusjonsplanene viser at resultatet av reformen kan bli ni universiteter og at antallet statlige høyskoler reduseres fra tjue til åtte.

– Dette har blitt et NM i fusjon, sier Anders Kvernmo Langset, leder i Norsk studentorganisasjon. Han mener at kvalitetskravene som er satt ikke er tydelige nok, og frykter at prosessen nå er et spørsmål om hvem som skal slå seg sammen med hvem, og ikke et spørsmål om hvordan kvaliteten skal bli bedre.

Forskerbundet, som organiserer en tredel av de ansatte i universitets- og høyskolesektoren, mener kunnskapsministeren er for opptatt av størrelse framfor kvalitet. (©NTB)

 

 

 

 

 

 

 

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil fusjonere universiteter og høyskoler og dermed halvere antall høyskoler. Han er villig til å bruke tvang for å få dette til.

Åtte universitet og tjue statlige høyskoler har fått i oppgave å vurdere fusjon med andre utdanningsinstitusjoner. De har fått frist til 1. februar på å foreslå hvem de vil slå seg sammen med, skriver Klassekampen.

På en konferanse i Oslo tidligere denne uken understreket ministeren at han er villig til å bruke tvang for å få gjennomført fusjoner.

– Vi har sagt at eier av institusjonene er Kunnskapsdepartementet og jeg er ikke uvillig til å gjøre vedtak om strukturendringer hvis det trengs, sa Røe Isaksen.

En gjennomgang Klassekampen har gjort av de alternative fusjonsplanene viser at resultatet av reformen kan bli ni universiteter og at antallet statlige høyskoler reduseres fra tjue til åtte.

– Dette har blitt et NM i fusjon, sier Anders Kvernmo Langset, leder i Norsk studentorganisasjon. Han mener at kvalitetskravene som er satt ikke er tydelig nok, og frykter at prosessen nå er et spørsmål om hvem som skal slå seg sammen med hvem, og ikke et spørsmål om hvordan kvaliteten skal bli bedre.

Forskerbundet, som organiserer en tredel av de ansatte i universitets- og høyskolesektoren, mener kunnskapsministeren er for opptatt av størrelse framfor kvalitet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Isaksen varsler stor personalreform på universiteter og høyskoler

 
Alle venter på NTNU

Vil gi turbo-bonus til skoler og studenter