Granskere fra revisjonsfirmaet PwC har funnet flere graverende forhold ved salgsavdelingen i Forsvaret og deres samarbeidspartnere.

PwC-granskerne har etter Dagbladets mange artikler og avsløringer av de såkalte Nigeria-båtene, gjort sine undersøkelser, og det de har funnet, er graverende, skriver Dagbladet.

Granskerne leverte torsdag i forrige uke sin rapport til forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

I tillegg til grove mangler knyttet til salget av marinefartøyer er det ifølge avisen også avdekket flere underlige innkjøp og salg av kjøretøy og annet forsvarsutstyr som kan knyttes til den korrupsjonssiktede og tidligere salgsansvarlige i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

Ifølge Dagbladet har FLO hyret inn private selskaper til å bistå med avviklingen av norske kystfort, men Forsvaret er blitt fakturert for alt fra hjertestartere og fryseskap til plasmaskjermer og Svane-senger, skriver avisen.

– Vi har sendt rapporten over til Økokrim og bedt de etterforske saken, bekrefter spesialrådgiver Birgitte Frisch i Forsvarsdepartementet.

For to måneder siden gjennomførte Økokrim selv en razzia mot Forsvaret og tok ut siktelse mot den tidligere FLO-offiseren.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Forsvarsdepartementet ber soldater lukke munnen