- Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er den første utdanningsinstitusjonen i Norge som tilbyr faget «ekstremisme og radikalisering», sier førsteamanuensis Lars Gule til NRK.

15 poengsfaget er et eget nettkurs som er rettet mot førstelinjetjenester landet over. Særlig rettet mot dem som jobber med ungdom. Det er tenkt at blant annet politi, helsepersonell, sosialarbeidere og kriminalomsorgen skal kunne delta.

Gule har sammen med ansatte ved HiOA tatt initiativ til kurset, som nå er akademisk godkjent.

- Vi tror det er behov for økt kompetanse blant dem som møter unge som er på vei inn i miljøer med ekstreme holdninger, sier Gule, som også er faglig ansvarlig for det nye kurset.

- Studentene vil lære om alle formene for ekstremisme, og det vil fokuseres på hvordan internett brukes til å mobilisere ekstreme meninger, sier Gule.

I januar anslo Politiets sikkerhetstjeneste at minst 70 personer har reist fra Norge til Syria for kjempe for den ytterliggående islamistiske opprørsgruppen IS. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.