Venstre-leder Trine Skei Grande lover borgerlig troskap til 2021. Asylstriden har ikke skremt Venstre mot venstre.

På spørsmål om det i hele tatt er aktuelt å samarbeide med Arbeiderpartiet etter stortingsvalget i 2017, svarer Venstre-leder Trine Skei Grande kontant:

– Nei, jeg tror vi får mest gjennomslag på sentrum-høyre-siden. Det gjelder både asylbarn, klima og kunnskap. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker en blågrønn regjering, men da trenger vi et sterkere sentrum, sier Grande til Klassekampen.

Også Venstre-nestleder Terje Breivik mener partiet hans er best tjent med å holde seg til høyre for midtstreken.

– Den politiske realiteten forklarer hvorfor vi helst vil ha en blågrønn regjering. For eksempel har klimapolitikken tatt et sjumilssteg i rett retning, sier han til Klassekampen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han har respekt for valget Venstre og KrF har tatt om et samarbeid med Høyre og Frp, men han er mer enn klar for å samarbeide med sentrumspartiene i saker der de måtte ønske å gå til venstre:

– Det er et rom utenfor denne avtalen, der det er mulighet for samarbeid. Der er vår dør åpen hele tida. Jeg mener fortsatt at på de viktigste områdene kunne Venstre funnet bedre løsninger ved å se mot Arbeiderpartiet. Det er ikke polemisk ment, men er en observasjon basert på grunnlaget i politikken, sier Støre.

 

Se Kjetil B. Alstadheims intervju med Venstre-leder Trine Skei Grande

Alstadheim Episode 3: Trine Skei Grande
Landsmøtesesongen er i gang, og DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim intervjuer partilederne.
10:01
Publisert:
 

 

Les også: - Må slutte å bruke så lang tid på de vanskelige tingene

 
Sjokkmåling for SV og Venstre  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.