Hun vil arbeide for et nytt flertall i Stortinget.

For ett år siden ble det nedsatt et utvalg som skulle utrede kriterier for hvordan oljefondet kunne trekkes ut av fossil energi. Men utvalget svarte aldri på oppgaven det fikk, mener Grande.

– Det svarte heller ikke regjeringen på da den la fram forvaltningsmeldingen for få timer siden, sa partilederen da hun holdt sin tale til Venstres landsmøte fredag ettermiddag.

Men Venstre har svaret, varsler hun.

– I morgen vil Terje Breivik og Ola Elvestuen lansere Venstres forslag til kriterier for uttrekk fra kullselskap og de mest forurensende olje- og gasselskapene. Det er forslag som Venstre vil forsøke å få flertall for i Stortinget denne våren, sa Grande i sin tale.

Hun mener Venstres forslag også vil bli en test på hvor Arbeiderpartiet står i klima- og miljøpolitikken.

 

Les også: Oslo Børs steg til ny toppnotering

- Riggeierne begynner å bli desperate etter jobb

- Jeg skulle gjerne ha fortsatt

Betaler en halv mill. i året for å gå på Harvard  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.