Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
GLAD. Arbeidsminister Robert Eriksson mener endringene i loven vilbidra til at flere får prøvd seg i arbeidslivet. Foto: Fredrik Bjerknes
GLAD. Arbeidsminister Robert Eriksson mener endringene i loven vilbidra til at flere får prøvd seg i arbeidslivet. Foto: Fredrik Bjerknes les mer

Arbeidsmiljøloven

Endrer arbeidsmiljøloven fra 1. juli

- For tidlig, mener hovedorganisasjonen Virke.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Endringene i arbeidsmiljøloven som Stortinget vedtok tidligere denne måneden, trer i kraft 1. juli. Datoen ble fastsatt da lovendringene ble sanksjonert i statsråd fredag.

– Det er jeg glad for. Vi får nå en rask iverksettelse av gode og viktige tiltak som gir større fleksibilitet i arbeidslivet,og flere personer mulighet til å prøve seg i arbeid, og til å jobbe lenger, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Lovendringene betyr blant annet at det blir generell adgang til midlertidig ansettelse i tolv måneder. Samtidig er arbeidstidsreglene blitt mer fleksible, og arbeidsmiljølovens aldersgrense heves fra 70 til 72 år.

Hovedorganisasjonen Virke mener innføringen kommer for raskt.

– At dette forslaget hasteinnføres, vil gjøre at de nye bestemmelsene i praksis kan forskyve avgangstidspunkt for enkelte. Det er problematisk, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

Unios leder Anders Folkestad mener tida vil vise om det er handlekraft eller hastverk å la loven tre i kraft allerede 1. juli.

– Vi har tidligere sagt at deler av lovforslagene er kompliserte og krevende å følge opp. Vi er særlig spent på hvordan endringen i aldersgrensen vil slå ut og bli håndtert ute på arbeidsplassene, sier han. (©NTB)

Politikk og samfunn Robert Eriksson Arbeidsmiljøloven
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.