I følge Siv Jensen var det ikke måte på hvor ille det skulle gå med kongeriket dersom Frp kom i regjering. Nå mener hun å ha bevist at alle beskyldningene var gale. Til helgen åpner hun Frps landsmøte.

- Jeg husker spådommene som kom fra mange hold før denne regjeringen ble et faktum. At man skulle skremme gjennom en valgkamp. Jens Stoltenberg var jo selveste "skremmern". Han og Ap skremte med trollet Fremskrittspartiet, og med hva som kunne vederfare det norske samfunnet dersom vi kom i regjering. Renta skulle gå i taket. Kronekursen skulle gå opp og gjøre det vanskelig for norsk næringsliv. Det skulle gå fryktelig galt. Jeg er ikke helt sikker på at de fikk så rett i det. Det går i grunnen greit, sier finansminister og partileder Siv Jensen.

Tøff valgkamp

Det var under Frp-ledelsens pressekonferanse i forkant av helgens landsmøte, at Siv Jensen kom med utbruddet mot valgkampen Arbeiderpartiet førte i 2013.

Nå varsler hun at det igjen at det kan komme til å bli en tøff valgkamp mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet ved høstens lokalvalg.

- Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er hovedmotstanderne i norsk politikk, sier Siv Jensen.

- Hva vil du si er hovedforskjellen på Ap og Frps økonomiske politikk?

- En av de mest åpenbare forskjellene gjelder skattepolitikken. Det var Ap-regjeringen som satte ned Scheel-utvalget, men de ga et provenynøytralt mandat. Utvalget skulle med andre ord ikke komme med forslag som innebar lettelser. Det første denne regjeringen gjorde var å endre mandatet slik at vi skulle få skatteforslag som også innbar forslag om betydelige reduksjoner, sier Siv Jensen til DN.

12,5 milliarder

Frp-lederen påpeker at Fremskrittspartiet har stått i spissen for å kutte skattene kraftig.

- Vi har i løpet av den tiden vi har sittet i regjeringen redusert det samlede skattetrykket med 12,5 milliarder kroner. Det er en viktig debatt som viser forskjellen mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Arbeiderpartiet ønsker et økt skattetrykk for å finansiere de oppgavene de mener er viktig.  Vi ønsker at næringsliv og folk skal få beholde mer av egne penger. Særlig nå i tid hvor norsk økonomi går inn i en omstilling, så trenger våre bedrifter bedre rammevilkår og bedre konkurransemuligheter, sier Siv Jensen.

Hun trekker frem at en annen hovedforskjell på tiden Ap satt i Finansdepartementet, er at hun nå iverksetter en rekke reformer for å kutte byråkratiet.

- Alle de reformene regjeringen jobber med nå, handler både om å bedre tjenestetilbudet men gjennom det hindre en overbyråkratisering av samfunnet. Vi frigjøre ressurser til bedre tjenesteproduksjon. Det er ikke noe mål i seg selv å binde opp skattebetalernes penger i byråkrati. Det er et gjennomgående trekk i våre reformer, sier Siv Jensen.

- En annen forskjell er vel Frp bruker mye mer oljepenger enn Ap?

- Vi har aldri vært redd for det. Vi skal gjøre det som er bra for norsk økonomi. Jeg har lyst å minne om at det var enkelte røster som sa da regjeringen la frem statsbudsjettet for inneværende år, som tillot seg å mene at det var i overkant ekspansivt. Det var ikke mange ukene etterpå at de endret oppfatning og mente det var et godt tilpasset budsjett, sier Siv Jensen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.