- Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført pågripelsen. Denne personen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 147 c. Jeg har ikke mulighet til å gå inn i detaljer rundt dette her. Han er norsk statsborger i slutten av 40-årene, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsen i PST til DN.

Etter det DN erfarer er den terrorsiktede ingeniør i Aker Solutions. Han er norsk statsborger, men kommer opprinnelig fra Irak.

Aker Solutions oppdaget mistenkelig aktivitet via sine interne kontrollrutiner. Det er trolig elektroniske spor som vedkommende har lagt ingen på nettsider som gjorde at Aker Solutions kom på sporet.

Bekrefter pågripelsen

Paragrafen mannen er siktet etter, kan gjelde oppfordring til terror, rekruttering til terror eller opplæring i metoder som kan brukes til terror.

Mannen er ansatt i Aker Solutions og ble pågrepet på arbeidsplassen. Politiets sikkerhetstjeneste gikk til aksjon rundt klokken 13 mandag. En ransaking var også i gang mandag ettermiddag.

Aker Solutions bekrefter pågripelsen.

- Vi kan bekrefte at en person ble pågrepet av politiet i våre lokaler på Fornebu i dag. Foranledningen er at vi gjennom våre kontrollrutiner avdekket at vedkommende har brutt selskapets interne retningslinjer. På grunn av sakens natur, varslet vi politiet, sier kommunikasjonssjef Bunny Nooryani i Aker Solutions til DN.

Hun har ingen ytterligere uttalelser å komme med til saken.

24-åring tiltalt tidligere på dagen

Tidligere mandag ble en 24 år gammel norsk statsborger med pakistansk bakgrunn tiltalt for terrorvirksomhet, melder TV 2. PST vil ikke kommentere om det er noen sammenheng mellom tiltalen som ble tatt ut tidligere i dag og den nye terrorpågripelsen.

Mannen (24) er tiltalt etter straffelovens paragraf 147 a og b.

Bakgrunnen for tiltalen er at han har vært i Syria. Der skal han ha inngått avtale med én eller flere personer tilknyttet IS eller Jabhat al-Nusra om å begå eller medvirke til terrorhandlinger.

Han skal ha skaffet seg våpen og oppholdt seg i Syria inntil han ble skutt i beinet og returnerte til Norge i februar ifjor, melder TV 2.

Fredag ble tre menn dømt til fengsel i inntil fire år og ni måneder for tilknytning til ekstremistgruppa IS. Det er første gang en norsk rett har dømt noen for å være med i en terrororganisasjon.

Mennene var tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 147 d. De har nektet straffskyld, og minst to av dem vil anke dommen.

Les også: - Oljeplattformer er viktige terrormål (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.