Hun er ikke enig med Rigmor Aasrud som i DNs onsdagsutgave kritiserer regjeringen for dobbeltmoral. Bakgrunnen for kritikken fra Aasrud, er at det kun er 30 prosent kvinner blant statssekretærene og rådgiverne i regjeringen.

Samtidig varslet Monica Mæland i DN mandag at hun vil bytte ut styremedlemmer som ikke sørger for nok kvinner i toppledelsen i selskapene der staten har en betydelig eierandel.

 

- Ikke dobbeltmoralsk

- Det er ikke dobbeltmoralsk å gjøre oppmerksom på at man må jobbe videre med å rekruttere kvinner til toppledelsen i de store statlige selskapene. Å ikke være opptatt av få flere kvinner inn i topp-posisjoner vil være en kapitulasjon. Så kan man drøfte måten å gjøre det på, sier Skogen Lund til DN.

I onsdagsutgaven av DN beskriver stortingspolitiker Rigmor Aasrud (Ap) kvinneandelen i regjerinsappartet som "begredelig."

– Det er flott at næringsministeren ønsker å justere kjønnsbalansen i styrene, men det er desto viktigere at regjeringen jobber aktivt med likestillingen i egne rekker. Ellers blir det dobbeltmoralsk, sier Aasrud.

 

Trøst

- Jeg trøster meg med at det er sterke kvinner helt på toppen i den politiske ledelse i regjeringen. Utover det kan jeg ikke knytte noen  kommentarer til det jeg vet for lite om, sier Skogen Lund.

- Hva tror du er årsaken til at Erna og Siv har valgt flest menn som statssekretærer og politiske rådgivere?

- En kunne snudd spørsmålet til hvorfor de mektigste politikere i regjeringen er kvinner.

Skogen Lund tror ikke regjeringens politikk påvirkes av kjønnsbalansen blant statssekretærer og rådgivere.

 

Damesko

- Fotavtrykket på regjeringens politikk avgjøres av om den makter å gjennomføre sitt politiske program. Skulle dette dreie seg om kjønn, så tror nok jeg det er dameskoene til Erna og Siv som setter de kraftigste fotavtrykkene, sier Skogen Lund.

Hun mener andelen kvinner som kan rekrutteres til styrer og lederstillinger er altfor liten.

- Det er et resultat av en kultur hvor kvinners og menns valg er svært forskjellige. Norge er et av de mest kjønnsdelte samfunn i OECD. Vi har et kjønnsdelt utdannings – og arbeidsmarked. Grovt sett kan en si at kvinner går til offentlig sektor, mens menn går til privat sektor. For å møte den utfordringen må vi bevisstgjøre kvinner og menn, men også styrer og ledelse i bedrifter og virksomheter, sier Skogen Lund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.