En såkalt «US Preclearance» betyr at reisende gjør unna toll- og passkontroll på avreiseflyplassen før de går ombord i flyet til USA. Dermed regnes man som en innlandspassasjer når man lander i USA, og unngår å bruke tid i immigrasjons- og tollkontroll ved ankomst.

- Vi gleder oss over å være én av ti flyplasser som går inn i dette prosjektet. Nå ser vi frem til veien videre for å se om blir en flyplass med «US Preclearance»-status, sier administrerende direktør Øyvind Hasaas ved Oslo Lufthavn.

Også Arlanda i Stockholm er valgt ut til å få denne statusen. I dag finnes det 15 flyplasser i verden som har slik klarering. Shannon Airport og Dublin Airport i Irland er så langt de to eneste i Europa.

Det er ikke klart når en slik ordning eventuelt kan være på plass ved Oslo Lufthavn, opplyser Hasaas. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.