Men neppe like mye som Jens Stoltenberg vil ha.

– Vi legger budsjettene fram når de skal legges fram i Norge. Men vi har økt satsingen på Forsvaret, og det kommer vi til å fortsette med, også i årene framover, sier Solberg til NTB i forkant av Stoltenbergs første offisielle besøk til Norge som NATO-sjef.

Solberg er onsdag på besøk hos Sametinget i Karasjok, og torsdag skal hun møte Stoltenberg i Oslo.

Under 2 prosent

Stoltenberg vil trolig benytte besøket til å be Solberg gjøre enda mer. For trass i Norges økte militærbudsjett, ligger Solbergs regjering fortsatt bak NATOs mål om at 2 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) i medlemslandene, skal brukes på forsvar.

– Norge er et av de landene som har økt forsvarsbudsjettene de senere årene. Likevel har ikke andelen av BNP økt like mye, siden vi har hatt større vekst enn mange andre land, sier statsministeren.

Statsminister Erna Solberg lover mer penger til forsvaret når hun møter Nato-sjef Jens Stoltenberg torsdag. Foto: Heiko Junge /
Statsminister Erna Solberg lover mer penger til forsvaret når hun møter Nato-sjef Jens Stoltenberg torsdag. Foto: Heiko Junge / (Foto: NTB scanpix)
 

– Det er viktig å huske på at vi når mange av de andre målene, som at vi bruker 20 prosent av forsvarsbudsjettet på materielle investeringer og oppdateringer, fastholder Solberg.

Slipper høring

Lørdag slipper både Solberg og Stoltenberg unna høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen om beredskapen her i landet. Statsministeren bedyrer at saken ikke blir tema når hun møter sin forgjenger.

– Jeg tror først og fremst at vi vil snakke om NATOs utfordringer. Det er viktig å huske på rollene. Han kommer hit som NATOs generalsekretær, ikke som tidligere statsminister i Norge, understreker Solberg.

– Det blir interessant for oss å høre hva NATO tenker om nye utfordringer, som det som skjer i Syria og den økte terrortrusselen, sier hun.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.