– Dommen er klar på at arbeidsgiver må lønne vikarer likt med fast ansatte som utfører samme arbeid, sier advokat Christen Horn Johannessen i Parat, som representerte Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund.

Arbeidsretten behandlet en sak der Gardermoen Fuelling Services hadde leid inn arbeidstakere fra Manpower, og lønnet dem som midlertidig ansatte. En lønn som ligger under det fast ansatte ville ha fått for samme arbeid.

Arbeidsretten skriver at ansatte ikke kan plasseres i en lønnsgruppe som kun er forbeholdt midlertidig ansatte og som avviker fra det som ellers gjelder for samme arbeid i bedriften.

I denne konkrete saken er Gardermoen Fuelling Services dermed dømt for tariffbrudd ved at de ikke har gitt riktige, eller som det står i dommen «nødvendige» opplysninger til utleieselskapet for at vikarer skal kunne likebehandles slik både loven og tariffavtalen krever.

– Under frontfagsoppgjøret i 2012 påtok bedriftene seg plikten til å gi riktige opplysninger, men NHO har etter vår mening i ettertid forsøkt å undergrave betydningen av disse reglene. Nå er de dømt til å følge dem, sier Horn Johannessen.

Les også:
- Dette har vi ikke sett på veldig lenge
Slik tror de norsk næringsliv ser ut om fem år
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.