Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Finansmininister Siv Jensen ventes legge frem tiltak for å bremsen den galopperende pris- og gjeldsveksten i Norge, mandag. Foto: Fartein Rudjord
Finansmininister Siv Jensen ventes legge frem tiltak for å bremsen den galopperende pris- og gjeldsveksten i Norge, mandag. Foto: Fartein Rudjord les mer

Regjeringen

Regjeringens boligmarkedsplan kommer mandag

Eksperter tror det går mot skjerpede krav til både banker og boligkjøpere.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Strategien blir presentert av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) på en pressekonferanse mandag klokken 12.30.

Jensen, som er bekymret for en galopperende pris- og gjeldsvekst i Norge, har varslet en tiltakspakke for å bremse utviklingen.

Eksperter tror regjeringen vil skjerpe kravene både til bankenes utlån og boligkjøpernes egenkapital.

– Hun kommer primært med tiltak på tilbudssiden, som raskere behandling av byggesaker for å gjøre det lettere å bygge, har professor Ola Grytten ved Norges Handelshøyskole uttalt til NTB om Jensens plan.

– På etterspørselssiden forventer jeg grep med utlån og egenkapital og begrensninger mot avdragsfrie lån, tror professoren.

Les også:
Mot skjerpede krav til banker og boligkjøpere
 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Politikk og samfunn Boligmarkedet Regjeringen
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer