Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Syriske flyktninger strømmer til Tyrkia, slik som denne kvinnen som sitter i Taksim Square i Istanbul mens barnet hennes sover. Amnesty mener verdenssamfunnets flyktningsinnsats er en fiasko. Foto: Bulent Kilic, AFP/NTB Scanpix
Syriske flyktninger strømmer til Tyrkia, slik som denne kvinnen som sitter i Taksim Square i Istanbul mens barnet hennes sover. Amnesty mener verdenssamfunnets flyktningsinnsats er en fiasko. Foto: Bulent Kilic, AFP/NTB Scanpix les mer

Flyktninger

Amnesty: Verdenssamfunnets flyktninginnsats er en fiasko

- Vi er vitner til den verste flyktningskrisen i nyere tid, heter det i ny rapport fra organisasjonen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi er vitner til den verste flyktningkrisen i nyere tid, hvor millioner av mennesker er fanget mellom brutale kriger og regjeringer som kun tar hensyn til egne politiske interesser i stedet for å utvise grunnleggende medmenneskelighet, heter det i organisasjonens rapport om verdens flyktningkrise.

Ikke siden andre verdenskrig har det vært så mange flyktninger i verden. Verst står det til i Syria hvor rundt fire millioner har flyktet fra landet.

95 prosent av dem har søkt tilflukt i nabolandene, noe som har resultert i at hver femte person i Libanon nå er fra Syria. Tyrkia og Libanon har tatt imot over en million flyktninger hver.

– Måten verden har taklet situasjonen på har vært en skammelig fiasko, skriver menneskerettsorganisasjonen.

Amnesty legger fram en rekke forslag til å bedre situasjonen for verdens flyktninger. Det foreslås blant annet at man lager en avtale om at landene alltid skal sette menneskeliv over politiske interesser og at landene i fellesskap setter i gang tiltak for å stoppe nettverket av menneskesmuglere.

Les også:

Euroen svekkes

Satser på laks

IEA: Fornybar energi kan bli større el-kilde enn kull innen 15 år

Se DNTV: Langer ut mot beredskapsmyndighetene

 

Politikk og samfunn Flyktninger
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.