Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Fremskrittspartiets hovedtaler Christian Tybring-Gjedde er skuffet over Høyre. Foto: Fartein Rudjord.
Fremskrittspartiets hovedtaler Christian Tybring-Gjedde er skuffet over Høyre. Foto: Fartein Rudjord. les mer

Flyktninger

- Mange er skuffet over Høyre i denne saken. Det er jeg også

Tonen var uvanlig skarp mellom regjeringspartnerne Høyre og Fremskrittspartiet da Syria-forliket ble debattert i Stortinget fredag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Mange er skuffet over Høyre i denne saken. Det er jeg også, fastslo Fremskrittspartiets hovedtaler, Christian Tybring-Gjedde.

Han er ikke bare misfornøyd med resultatet av forhandlingene, men også opprørt over måten Høyre har gått fram på. Det mye omtalte vaffelmøtet mellom Ap-leder Jonas Gahr Støre og Høyres parlamentariske leder Trond Helleland provoserer.

– Kan du garantere at Høyre i framtiden ikke vil igangsette nye samtaler med regjeringens hovedmotstander? spurte Tybring-Gjedde. Han mener Høyre har brutt samarbeidsavtalen på borgerlig side.

– Jeg har større tiltro til partileder Siv Jensens evne til å tolke avtalen enn jeg har til representanten Tybring-Gjedde, svarte Helleland.

– Det er kun to personer i regjeringspartiene som kan tolke hva som er avtalebrudd. Det er partileder og parlamentarisk leder. Det er ikke opp til enkeltrepresentanter å tolke avtalebrudd, utdyper Høyre-toppen overfor NTB.

Han avviser at det er tonen er dårlig regjeringspartiene imellom.

– I spørsmålet om innvandringspolitikk vet vi at det er ulike oppfatninger. Det har kommet til uttrykk nå. Ellers har vi et utmerket samarbeid, sier han.

Les også:

- Nødvendig med NRK-ansvar

Jensen avviser rødgrønn budsjett-refs

Se DNTV: Bekymret over arbeidsledigheten blant unge

 

Politikk og samfunn Flyktninger
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.