– Mange er skuffet over Høyre i denne saken. Det er jeg også, fastslo Fremskrittspartiets hovedtaler, Christian Tybring-Gjedde.

Han er ikke bare misfornøyd med resultatet av forhandlingene, men også opprørt over måten Høyre har gått fram på. Det mye omtalte vaffelmøtet mellom Ap-leder Jonas Gahr Støre og Høyres parlamentariske leder Trond Helleland provoserer.

– Kan du garantere at Høyre i framtiden ikke vil igangsette nye samtaler med regjeringens hovedmotstander? spurte Tybring-Gjedde. Han mener Høyre har brutt samarbeidsavtalen på borgerlig side.

– Jeg har større tiltro til partileder Siv Jensens evne til å tolke avtalen enn jeg har til representanten Tybring-Gjedde, svarte Helleland.

– Det er kun to personer i regjeringspartiene som kan tolke hva som er avtalebrudd. Det er partileder og parlamentarisk leder. Det er ikke opp til enkeltrepresentanter å tolke avtalebrudd, utdyper Høyre-toppen overfor NTB.

Han avviser at det er tonen er dårlig regjeringspartiene imellom.

– I spørsmålet om innvandringspolitikk vet vi at det er ulike oppfatninger. Det har kommet til uttrykk nå. Ellers har vi et utmerket samarbeid, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Nødvendig med NRK-ansvar

Jensen avviser rødgrønn budsjett-refs

Se DNTV: Bekymret over arbeidsledigheten blant unge

Bekymret over arbeidsledigheten blant unge
- Viktig at ungdommen fullfører videregående, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.
01:36
Publisert: