- UiS-styret har hele tiden vært positiv til en fusjon med HSH og ønsket å få dette til. Derfor ville også et flertall i UiS-styret gå en siste runde med HSH for å få på plass en felles fusjonsplattform, sier rektor Marit Boyesen ved UiS.

Hun opplyser at et enstemmig styre vedtok å avslutte fusjonsprosessen da man innså at HSH ikke i tilstrekkelig grad ønsket en sammenslåing.

Ifølge avisen Khrono som eies av Høgskolen i Oslo og Akershus, var uenighet om navn, ledelse og økonomi de tre faktorene som førte til at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens (H) hittil eneste vestlandsfusjon gikk i vasken.

Dermed har fem forventede fusjoner mellom universiteter og høyskoler blitt til fire fra 1. januar 2016.

Slik det ser ut nå vil NTNU i Trondheim slås sammen med høyskolene i Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag. Høgskolen i Buskerud/Vestfold og Høgskolen i Telemark blir Høgskolen Sørøst-Norge. Universitetet i Tromsø - Det arktiske universitet slås sammen med høyskolene i Narvik og Harstad. Universitetet i Nordland (Bodø) og Høgskolen i Nesna slås sammen, kanskje også med Høgskolen i Nord-Trøndelag som har styremøte 25. juni, og der rektor går inn for fusjon. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.