Demonstrantene hyllet også kjennelsen i USAs høyesterett fredag som åpnet for likekjønnede ekteskap i alle landets delstater.

I Chiles hovedstad Santiago toget 50.000 mennesker med regnbueflagg gjennom byens gater med krav om at det opprettes et eget mangfoldsdepartement i det tradisjonelt konservative katolske landet.

I Chile ble det i januar åpnet for homofile partnerskap, men for mange er det bare fullt ekteskap som gjelder som symbol på like rettigheter.

I Mexico by deltok 5.000 mennesker i en marsj med krav om like rettigheter for homofile og lesbiske, og de hadde noe å feire.

Hittil har homofile ekteskap bare vært tillatt i Mexico by og to andre av Mexicos 31 delstater. Men 3. juni slo en domstol fast at det er i strid med grunnloven for delstater å nekte likekjønnede ekteskap.

I Lima i Peru marsjerte flere tusen også gjennom byen. Men Perus katolske kardinal Juan Luis Cipriani kalte kjennelsen i USA tragisk.

– Med én stemmes overvekt vil en domstol i USA endre folks måte å leve på i hele verden. Det er kolonialisme, imperialisme som er verre enn økonomisk imperialisme, mener kardinalen.

Les også: 750.000 nordmenn villig til å strømme ulovlig

- Hellas er ikke en gjest i Europa  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.