Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Petter Slaatrem Titland, leder Attac Norge. Foto: Hans Nøstdahl
Petter Slaatrem Titland, leder Attac Norge. Foto: Hans Nøstdahl les mer

Wikileaks

- Går over stokk og stein

- Regjeringen har hele tiden prøvd å bagatellisere avtalen. Nå vil de få vanskeligheter med å fortsette med det, sier Attac Norge-sjef.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Petter Slaatrem Titland, leder Attac Norge, som har mobilisert mot Tisa-avtalen, har følgende kommentar til Wikileaks-lekkasjene om Tisa:

- Lekkasjen viser at vi ikke har overdrevet i vår kritikk. Regjeringen har hele tiden prøvd å bagatellisere avtalen. Nå vil de få vanskeligheter med å fortsette med det.

- For oss er det overraskende at lekkasjen av rammeverket viser at dette er et utkast. Rammeverket er under forhandling. Noen deler er avsluttet, andre ikke.  Det er oppsiktsvekkende at man har begynt å forhandle på sektorer før man er ferdig med rammeverket. Det viser at TISA-prosessen går over stokk og stein. Ikke en gang byråkratene er sikre på rammeverket når de sitter og forhandler detaljer om sektorer, skriver Attac-lederen til DN.

Fulllstendig hemmelighold har hittil preget forhandlingene rundt Tisa-avtalen. Norske politikere fra Senterpartiet og SV som har bedt om innsyn, er blitt nedstemt i Stortinget. Innholdet i forhandlingene og i avtalen skulle etter planen bare bli kjent for et lite norsk mindretall som inkluderer utenriksminister Børge Brende og Europaminister Vidar Helgelsen.

Alle andre nordmenn skulle måtte vente i fem år før de fikk innsyn i forslagene som kritikerne mener vil kunne endre Norges mulighet til å drive egen politikk på en rekke områder. Dagens 51 Tisa-deltakere representerer cirka 70 prosent av verdens tjenestemarked, som er beregnet til 4.000 milliarder dollar.

Angår informasjonen i de nye lekkede dokumentene din virksomhet? Tips osman.kibar@dn.no

Les også:

Hermanrud bommet på BW Offshore, men traff på Seadrill

Dette er selskapene Forbrukerrådet får flest klager på

Dagligvareforsyningen stopper opp i Hellas

Se DNTV: Nå kan du snart kjøpe din egen jetpack

 

Politikk og samfunn Personvern Wikileaks
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.