Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Kong Harald og statsminister Erna Solberg har fått lønnsøkning på knapt tre prosent, som er på nivå med samfunnet for øvrig. Skedsmoordfører Ole Jacob Flæten derimot får 9,2 prosent økning i lønnen - og vil fra neste år tjene langt mer enn en stortingsrepresentant.
Kong Harald og statsminister Erna Solberg har fått lønnsøkning på knapt tre prosent, som er på nivå med samfunnet for øvrig. Skedsmoordfører Ole Jacob Flæten derimot får 9,2 prosent økning i lønnen - og vil fra neste år tjene langt mer enn en stortingsrepresentant. les mer

Lønnsoppgjøret

Kongen, statsministeren og lønnskongen

Lønnskongen til høyre.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Både norsk økonomi og økonomien i kommunene er under press - noe som har fått så og si alle i samfunnet til å legge seg på en moderasjonslinje i årets lønnsoppgjør.

Statsminister Erna Solberg er for eksempel innvilget lønnsøkning på 2,7 prosent,  som er helt på linje med samfunnet for øvrig.

Men i Skedsmo kommune, synes ikke politikerne å ha noe påtrengende behov for å begrense lønnsveksten - i alle fall ikke for egen del.

Romerikes Blad skriver i dag at de folkevalgte på rådhuset er bevilget lønnsøkninger mange ganger over folk flest.

For eksempel vil ordføreren i kommunen, Ole Jacob Flæten (Ap), fra neste år kunne plusse på 85.000 kroner på lønnen etter en lønnsjustering på hele 9,2 prosent. Det er riktignok kommunevalg i høst, men blir Flæten gjenvalgt vil han kunne se frem til en ordførergasje på over en million kroner.Til sammenligning tjener landets øverste folkevalgte på Stortinget 885.491 kroner i året.

Kun partiet «Folkets Røst» stemte mot forslaget til lønnsøkning til ordføreren og de andre politikerne.

- Kan forstå spørsmålet
Høyres Kjartan Berland (H) var leder i politisk arbeidsgruppe som foreslo lønnsveksten for de folkevalgte.

- Isolert sett kan jeg forstå spørsmålet om dette er dårlig politisk skjønn all den tid andre har vist moderasjon og det blir kutt i kommunale tilbud. Men når vi ser på hva kommunen bruker på godgjørelse til politikere, står jeg støtt på vedtaket, sier han til Romerikes Blad.

I Skedsmo justeres lønnen til alle de øverste politiske folkevalgte som prosentandel av ordførerens lønn.

Ordfører Ole Jacob Flæten ville ikke kommentere vedtaket om økt lønn overfor Romerikes Blad.

Les også på DN.no:

Så mye er boligen din verdt - om ett år

Ellevill budrunde: - Det var helt kaos

Hellas: - Vi er nå helt tomme for bensin  

Politikk og samfunn Kommunevalg Lønn Politikk Lønnsoppgjøret
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.