I første halvår kom det inn 222 anmeldelser av ran til Oslo politidistrikt, noe som er 121 færre enn i samme periode i 2014.
De anmeldte ranene omfatter i stor grad personran, ettersom antall ran av butikker, drosjer eller annet er lavt, ifølge halvårsrapporten fra politidistriktet.

Oslo politidistrikt er «særlig fornøyd med at det fortsatt er klar nedgang i den kriminaliteten som rammer mange».

Satsing

Politidistriktet opplyser at de har merket en økning i anmeldelser av familievold og hatkriminalitet, noe som er lovbrudd distriktet ønsker å avdekke flere av.

– Den gode utviklingen har sammenheng med måten Oslo politidistrikt har valgt å organisere innsatsen og forvalte ressursene på, heter det i halvårsrapporten.

Hver politistasjon har minst ett kriminalitetsområde som de svarer for. Blant annet har Stovner politistasjon ansvar for familievold og Manglerud politistasjon for hatkriminalitet.

Anmeldelser for mishandling i familieforhold økte i antall, fra 250 i første halvår i 2014 til 333 i første halvår i år.

Det er i løpet av første halvår 2015 registrert 14 drap/drapsforsøk i Oslo politidistrikt, hvorav åtte drap.

Historisk oppklaring

I første halvår 2015 var oppklaringsprosenten for forbrytelser på 29,8 prosent, mot 26,3 prosent i første halvår i fjor. Dette er en historisk høy oppklaringsprosent, ifølge politidistriktet.

Gjennomsnittlig saksbehandlingstid for oppklarte forbrytelser var 93 dager i første halvår 2015 mot 88 dager i første halvår 2014.

Les også: Taper penger tross 45 millioner på svenskehandel

Kristoffer Stensrud solgte på Kina-topp: - Gnir seg i hendene

Noe har skjedd med svenskers og nordmenns holdninger til penger

 

Se også:

La ut på seksdagers løpetur - uten regntøy:

La ut på seksdagers løpetur - uten regntøy
- Jeg trodde det var sommer i Norge, sier Sukil Fernando - en av deltakerne i ultraløpet Jessheim 6-dagers.
01:42
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.