Det melder Aftenposten.

I dokumentet, som er fra midten av juni, forslår forsvarssjefen og hans stab blant annet at vernepliktige skal spille en langt større rolle i Forsvaret, at marinen skal seile mindre, at kampflypiloter skal fly mindre og trene mer i simulator og at Garden skal halveres. I tillegg bør Kystvaktens base i Sortland og Hærens base på Skjold avvikles, ifølge Bruun-Hanssen.

Disse tiltakene er prisen for å styrke forsvaret i Finnmark, gjøre Forsvaret bedre egnet for utrykning, få mer penger til ny våpenteknologi og på et generelt grunnlag gjøre Forsvaret mer relevant, mener forsvarssjefen.

Dokumentet er lekket til nettstedet Aldrimer.no, en nettside opprettet for å dekke forsvars- og sikkerhetspolitikk i Norge.

Talsmann for forsvarssjefen, major Vegard Finberg, sier at utredningene er basert på en analyse som viser et gap mellom Forsvarets evne til å løse oppgavene det er pålagt, og Norges sikkerhetsmessige behov.

I slutten av juni skrev sjef for Heimevernet, Tor Rune Raabye, følgende på sin Facebook-side: «Det jeg kan si er at HV, på lik linje med resten av Forsvaret, utsettes for til dels kraftige nedtrekk og kapasitetsreduksjoner. Ikke fordi Forsvarssjefen vil, men fordi de forutsetningene som er gitt tvinger fram slike løsninger».

Les også:

- Arbeidsledige må tvinges til å flytte

Fondsfinans i minus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Velg riktig vin til sommerens reker

Velg riktig vin til sommerens reker
Det er lite som piffer opp ferieslappe kropper like mye som smaken av nykokte reker under en sommervarm himmel. Enda bedre blir det med riktig vin i glasset.
02:36
Publisert: