Saken er oppdatert.

Ikea tilbakekaller om lag 27 millioner produkter i serien Malm etter to rapporterte dødsfall, skriver USA Today og DI.se onsdag. (Dette baserte vi vår første sak på.)

To av kommodene i serien skal ha veltet og drept to barn, ettersom møblene ikke var festet i veggen.

- Det er feil informasjon. Vi tilbakekaller ikke disse kommodene, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger i Ikea Norge til DN.

Dødsfallene skjedde for et år siden

Han forklarer at hele saken er en misforståelse.

- Dette er en informasjonskampanje i samarbeid med forbrukermyndigheter i USA, som handler om at det er viktig å sikre disse møblene. Hvis man ikke har brukt veggfestene som følger med våre møbler, kan man nå få nye, sier Willanger.

Willanger sier at alle norske kunder med Malm-kommoder og andre tunge møbler kan oppsøke IKEA, for å få utlevert nye ankringsfester kostnadsfritt.

- Det er i USA feilen har skjedd. Forbrukermyndighetene har omtalt dette som en tilbakekalling. Men det er det altså ikke, legger han til.

Willanger forteller at dødsfallene som er omtalt skjedde for over et år siden.

Tidligere har 14 ulykker, forårsaket av møbler i Malm-serien som har veltet, blitt rapportert, skriver Di.se. Fire av dem har ført til personskader.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Fallende oljepris og Telenor ledet an i nedgang på Oslo Børs

Dollaren rakt opp

- Vi er ikke like aggressive på å vokse

Se DNTV: En gresk viking

En gresk viking
Han har hakekors på armen, liker vikinger, men er ingen nazist. Ilias Kasidiaris ønsker å ta makten i Hellas.
00:45
Publisert: