Av 90 søknader deler 21 aktører 7,5 millioner kroner til tiltak mot forsøpling av strender og hav langs kysten, melder Miljødirektoratet.

– Vi håper at pengene som er delt ut, vil føre til flere rene strender og økt engasjement og kunnskap om marin forsøpling, sier direktør for Miljødirektoratet Ellen Hambro.

I en pressemelding sier direktoratet det er gjennom tilskuddsordningen «Tilskudd til tiltak mot marin forsøpling», opprettet av Stortinget i 2015, at pengene blir delt ut.

Drøyt 4 millioner går til rydding av strender og havbunn, 1,2 millioner til informasjonstiltak, 1,2 millioner til undervisning og drøyt 1 million til utvikling og innovasjon.

Rundt en sjudel av midlene går til Avfall Norge for «refusjon av utgifter til strandrydding i hele Norge», ifølge Miljødirektoratet.

 

Les også: Solgt 650.000 kroner over prisantydning - før visning

Har kun timer igjen for å unngå statsbankerott

NHO-kåring: Dette er Norges beste kommune

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Morgendagens konsertmestre:

Morgendagens konsertmestere
00:00
Publisert: