– Når vi får flere opp på sykkelen har vi mulighet til å skape mange flere jobber innen sykkelsalg, reparasjon, resirkulering av sykkel og sykkelturisme, sier MDGs førstekandidat i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, til Aftenposten.

8 prosent av alle hverdagsreiser i Oslo by ble i 2013 gjort på sykkel, viser tall fra Oslo kommunes sykkelprosjekt. MDG vil at andelen skal øke til 25 prosent, betydelig mer enn de 16 prosentene som bystyret har satt seg som mål innen 2025.

Sykkelstrategien som kommunen nylig har vedtatt, sier ingenting om jobber innen sykkel, påpeker MDG-politikeren.

– Ved å legge til rette for sykkel kan vi generere svært mange nye grønne arbeidsplasser i Oslo. Men det forutsetter en helhetlig satsing på sykkelveier og sykkelparkering, i stedet for å fortsette å favorisere bilene slik vi gjør i dag, sier hun.

Oslos miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) har tro på sykkelprosjektet som allerede er vedtatt. Dette har allerede bidratt til å skape flere parkeringsplasser for sykler utenfor butikker, slik at flere kan sykle til butikken i stedet for å kjøre. Strategien vil også bidra til flere jobber som leverer tjenester til syklistene, mener Melby.

– Jeg mener vi ser en oppblomstring allerede i dag, med butikker som selger hippe og kule sykler. Politisk sett har jeg ikke tro på å sette et mål om hvor mange som skal jobbe innenfor en sektor. Det tror jeg ikke vi skal styre, sier Melby, som sier hennes hovedoppgave er å få flere til å sykle og å gjøre det trygt. (©NTB)

Les også:

NHH-professor: - Nordmenn bør tenke seg bedre om

- Skal vi tilbake til situasjonen før andre verdenskrig, så vær så god

Midtøsten-konfliktene som preger oljemarkedet

Se video: Tren deg sterk på fem minutter

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.