Hva er ditt hemmelige talent?

– Det er neppe hemmelig, men det er nok mange som ikke vet at jeg har vært skuespiller (i filmene «X» fra 1986 og «Svarte Pantere» fra 1992, red.anm.). «X» vant jo faktisk pris på film­festivalen i Venezia. Det var en spesiell opplevelse for en 14-åring. «Svarte Pantere» ble innspilt da jeg studerte jus. Jeg har alltid likt å studere, så jeg vurderte aldri seriøst å satse på en skuespillerkarriere. Men jeg tror jeg får brukt noen av de kreative sidene i retten. Det kan bli litt drama der også.

Hva er det dårligste kjøpet du har gjort?

– Det var å ikke kjøpe leilighet i 1993. Jeg la inn et bud på 500.000 kroner på en leilighet i Vika på 80 kvadratmeter, men lot dessverre muligheten gå fra meg.

Elsykkel – topp eller tull?

– For meg er det enten sykkel eller hardcore motorsykkel, ikke noe imellom. Jeg fikk motorsykkellappen i 1995 og kjøpte en Ducati Monster. Den ble stjålet og jeg kjøpte en Triumph Daytona. Deretter var det mange år uten sykkel. Så til 40-årsdagen min for tre år siden fikk jeg en ny Ducati Panigale 1199 kubikk. Jeg liker de foroverlente italienske syklene.

Hva er best, «pappakropp» eller «Birkenkropp»?

– Hva med litt sånn naturlig atletisk, midt imellom? Jeg er glad for at min mann ikke er syklist som er borte i timevis på langdistanseturer. Jeg foretrekker heller at han holder på med styrketrening og bruker tid på fritidsaktiviteter med meg og barna.

Er du for eller imot au pair- ordningen?

– Jeg er for. Da jeg var liten på syttitallet, husker jeg at vi hadde praktikanter fra Nord-Norge som fikk hverdagen til å gå rundt for mine to yrkesaktive foreldre med flere barn. Behovet er ikke noe mindre i dag.

Bør elbiler få kjøre i kollektivfeltet?

– Det bør vel bli slutt på det etterhvert. Men jeg har stått to år på venteliste for å få en Tesla Model X, så jeg håper jeg ihvertfall får et par uker i kollektivfeltet.

Hvilket selskap kunne du tenke deg å lede?

– Hmm. Jeg er litt interessert i personvern, så jeg kunne godt tenke meg å lede et selskap som Google en periode for å se hvor mye de faktisk samler opp av informasjon om oss.

Hva er det verste med jobben din?

– De gangene jeg føler at jeg blir for mye borte fra barna. Jobben er kjempegøy, men det er ikke alltid en harmonisk «work life balance».

Sette penger i aksjer, eiendom eller banken?

– Hittil har det blitt mest til hus og hytter, så nå må jeg vekte meg opp i aksjer.

Hva irriterer deg?

– Urettferdighet, ineffektivitet og mangel på rettssikkerhet. Nei, ikke bare i skatteretten, men generelt.

Vil du følge den nye loven som påbyr flytevest?

– Ja, den har jeg fulgt i sommer.

Når unner du deg en ekstra dyr vin – og hva er den dyreste du har drukket?

– De dyreste vinene unner jeg meg når jeg er alene sammen med min mann. Det er han som kjøper inn, så heldigvis vet jeg ikke hva det koster eller hvilken som har vært den dyreste.

Hvem ville du helst vært på nachspiel med?

– Jeg tror jeg ville ha tatt med meg min eldste sønn og truffet Obama. Om han er gammel nok for nachspiel? Vel, han er bare 12, men han var som liten veldig opptatt av Obama, så det skulle han fått lov til.

Hva kommer ikke over dørstokken hjemme hos deg?

– Jehovas vitner.

Hvordan påvirker oljesmellen deg?

– Min arbeidshverdag er mest påvirket av hva Skatteetaten til enhver tid holder på med, og der er det ingen nåde selv om klientene sliter med oljesmellen.

Hva krangler familien om i ferien?

– Det er lite krangling, men det er jevnlige forhandlinger med barna om hvorvidt normale rutiner skal opprettholdes. Mine to yngste barn på seks og ni år synes å mene at midnatt er en fin leggetid om sommeren.

Hvilken rente har du på boliglånet ditt?

– Jeg tror det er 2,8 prosent. Jeg burde nok ringe banken og prute.

Hva er din største uvane?

– Ser ingen grunn til å kringkaste mine uvaner. Her må jeg vel kunne påberope meg både advokaters taushetsplikt og vernet mot selvinkriminering.

Vil du ha vin og sprit i matbutikken?

– For meg fungerer Vinmonopolet bra. Det er ikke det at jeg er imot endring, men selv har jeg ikke noe behov for det.

Hva krangler du med naboen om?

– Vi har veldig hyggelige naboer på Abbedikollen, så det er ingenting.

10.000 Syria-flyktninger til Norge – eller hjelpe mer i nær­områdene?

– Begge deler. Vi må absolutt gjøre mer enn vi har gjort hittil. Leste «Den største forbrytelsen» i sommer. Deprimerende hvor mange stengte dører jødene møtte før og under krigen. Man må lære av historien.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.