Saken mot kapteinen kommer opp for Øvre Romerike tingrett torsdag 17. september. Mannen blir dermed sittende i varetekt i fire uker slike politiet begjærte.

Partene mener vilkårene ikke er til stede for en tilståelsesdom. Dermed ble mandagens rettsmøte et fengslingsmøte om varetekt fram til hovedforhandlingen starter.

Kapteinen hadde en promille på 0,54 da han ble tatt i kontrollen. Han erkjenner straffskyld for å ha gjort tjeneste mens han var påvirket, men ikke straffskyld for brudd på pliktavhold på åtte timer før tjenestetid.

Da kapteinen, styrmannen og de to flyvertinnene ble framstilt for varetektsfengsling forrige mandag, var de bare siktet for å ha vært påvirket av alkohol i tjeneste.

Senere samme uke ble siktelsen utvidet til å gjelde tidspunktet for når de sluttet å drikke. I tillegg er kapteinen siktet for å ha kjent til at de øvrige besetningsmedlemmene var beruset. Dermed er han siktet for forsøk på overtredelse av denne bestemmelsen.

Den 38 år gamle styrmannen ble mandag dømt til seks måneders ubetinget fengsel i Nedre Romerike tingrett. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Dette her er rett og slett for dyrt

-Dette her er rett og slett for dyrt
Når Fiat 500 kommer som crossover, feiler den på et vesentlig punkt.
02:04
Publisert: