Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
LITEN STØTTE. Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen vil innføre eiendomsskatt i Oslo, men får liten støtte blant velgerne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LITEN STØTTE. Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen vil innføre eiendomsskatt i Oslo, men får liten støtte blant velgerne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix les mer

kommunevalg

Tommelen ned for Aps skatteplan i Oslo

Arbeiderpartiet vil innføre eiendomsskatt i Oslo, men hovedstadens befolkning er ikke begeistret, viser en meningsmåling.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en måling som InFact har utført for VG, sier 54 prosent av de spurte at de er mot eiendomsskatten. 28 prosent sier de er for.

Også blant partiets egne velgere er motstanden forholdsvis stor. Mens 43 prosent av Ap-velgerne i Oslo er for, er så mange som 32 prosent negative.

I Oslo Vest sier seks av ti nei til eiendomsskatten, man kanskje overraskende er stemningen den samme i Oslo Øst. I Groruddalen er halvparten imot.

– Jeg mener faktisk at dette er gode tall, ettersom dere ikke spør om hva folk mener dersom pengene øremerkes til barnehager og eldre, slik vi lover å gjøre. Da tror jeg mange flere er for, og det er budskapet vi skal fortsette å jobbe for å få tydelig fram. Jeg er sikker på at det er to saker som engasjerer velgerne, og som er kjernen av hvilke tjenester en kommune bør tilby, sier Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen.

DNs valgportal: SE HVEM DU ER MEST ENIG MED

Les også:

Sjeføkonom advarer: - Dette er en finanskrise  

- Gode ledere bryr seg ikke om pengene

- Det er dette som er så skremmende

Se DNtv: Fjelløper med fantastisk rekord

 

Politikk og samfunn Norge Oslo Arbeiderpartiet kommunevalg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.