Solberg lovet grunn- og videreutdanning til 15.000 helsefagarbeidere og videreutdanning til 15.000 sykepleiere fram til 2020 i kommunal sektor da hun innledet til helsedebatt mot Ap-leder Jonas Gahr Støre ved Lovisenberg Diakonale Høgskole i Oslo mandag.

– Vi gir dette som et valgløfte. I dag er det 34.000 ansatte i sektoren uten formell kompetanse, sa Solberg.

Ifølge Norsk Sykepleierforbund jobber det 104.000 sykepleiere i norsk helsevesen i dag. Men snart vil eldrebølgen gjøre at det mangler 30.000 sykepleiere, anfører organisasjonen.

– Halvparten av stillingene som lyses ut, er deltidsstillinger. Sånn vil vi ikke ha det i framtiden, sier leder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Svaret fra Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre er å «rekruttere flere, satse på kvalitet og kompetanse og jobbe på nye måter». Han la til at kommuneøkonomien er et hovedspor angrep regjeringen for å svikte på dette området.

 

Les også: Aksjemarkedets teflonbelegg kollapser

Laveste nivå på seks år: - Oljeprisen jager nedover

Norsk journalist fikk falske sedler fra minibank

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette kan gi alvorlige følger for verdensøkonomien:

Dette kan gi alvorlige følger for verdensøkonomien
00:00
Publisert: