Et slikt resultat ved kommunevalget ville være det beste for Venstre på 44 år, ifølge kanalen.

- Det blir kjempegøy om vi klarer å slå det vi fikk for fire år siden, som var det beste valget så lenge jeg har levd, sier Trine Skei Grande.

Samtidig får De Grønne en oppslutning på 4,5 prosent, frem 0,1 prosentpoeng fra forrige måling for to uker siden.

- Jeg tror det er en grønn bølge, og at De Grønne og Venstre rekrutterer litt ulike velgere, sier Venstre-lederen.

KrF går derimot på en smell og får 3,9 prosent, en nedgang på 1,1 prosentpoeng. Det kan gå mot tidenes dårligste kommunevalg for partiet.

- Ikke godt nok

- Det er ikke godt nok. Ser vi 3-tallet, vil det være en enorm skuffelse for meg som partileder, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. Partiet fikk 5,6 prosent i kommunevalget i 2011.

Arbeiderpartiet går frem 1,5 prosentpoeng til 33,7 prosent, Høyre går tilbake 1,8 til 24,7 prosent og Frp øker med 1,1 til 11 prosent. Partiet nærmer seg dermed resultatet fra forrige kommunevalg på 11,4 prosent.

Senterpartiet går ned 0,7 til 6,5 prosent, SV får 4 prosent og Rødt 2 prosent.

Feilmarginen på målingen, som er tatt opp mellom 17. og 21. august, er på mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.