SV er ikke villige til å gi fra seg deler av egen politikk midt i en valgkamp.

- Jeg registrerer det Raymond Johansen sier. SV starter ikke forhandlinger før etter valget, sier førstekandidat Marianne Borgen i Oslo SV til Aftenposten.

Byrådslederkandidat Raymond Johansen sier det er utenkelig å danne byråd uten at skattemodellen til Ap blir gjeldende.

- Ap kommer ikke til å regjere på et annet grunnlag enn dette med meg som byrådsleder, slår Johansen fast overfor Aftenposten.

SVs toppkandidat mener SVs modell med høyere skattesats og lavere fradrag er viktig fordi den kan gi mer penger i felleskassen.

- Større økonomisk handlerom

- For SV er det viktig å finansiere flere lærere i skolen og gratis halvdagsplass i Aktivitetsskolen for alle barn. Med SVs eiendomsskatt får vi større økonomisk handlingsrom, sier Borgen.

Rødt på sin side stiller seg bak forslaget til Ap.

MDG er forhandlingsvillige, og de åpner også for å droppe eiendomsskatt helt. Hvis de får nok i retur fra Høyre.

Partiets førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg sier hun kan bytte bort eiendomsskatten hvis Høyre blant annet er villige til å skrinlegge planene om utbygging av E18 vestover.

Les også: Vil ikke forhandle om eiendomsskatt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.