Det er konklusjonen etter at resultatene fra tilsynets årlige kontroll av plantevernmiddelrester i norske matvarer er analysert. Resultatene varierer lite sammenlignet med tilsvarende undersøkelser fra tidligere år.

– Så lenge mengden med plantevernmiddelrester er under grenseverdiene, er maten trygg å spise, sier Hanne Marit Gran i Mattilsynet.

Mindre mengder plantevernmidler ble imidlertid funnet i over 58 prosent av prøvene. Men Gran understreker at det er mengden som avgjør om maten er helsefarlig. Det er kun økologisk mat som skal være helt fri for rester av plantevernmidler.

Kun i ett norskprodusert produkt ble det gjort funn som overskred grenseverdiene i fjor.

I 5 av 1389 prøver ble det oppdaget så store mengder plantevernmidler at Mattilsynet mente de utgjorde umiddelbar helsefare. Disse funnene ble gjort i bønner og bladselleri produsert i Kambodsja. Importøren av varene ble varslet om saken av Mattilsynet.

 

Les også: Schlumberger byr på Cameron

Sjeføkonomer: Nå kan det bli nullrente i Norge

Marinejegernes indre liv

 

Se også:

- Dette er ikke uventet:

- Det er ikke uventet
Arbeidsminster Robert Eriksson (Frp) sier det ikke er uventet at ledigheten øker.
03:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.