Miljøpartiet De Grønne får hele 11 prosent i Oslo-målingen Sentio har gjort for Klassekampen en uke før valget. Det er en fremgang på 3,5 prosentpoeng de siste tre ukene.

Sosialistisk Venstreparti og Rødt går også fram, og sammen med Arbeiderpartiet og MDG får de 31 av 59 plasser i bystyret.

Arbeiderpartiet går imidlertid kraftig tilbake i forhold til den forrige Oslo-målingen i Klassekampen som ble tatt opp i midten av august. Partiet har støtte fra 27,2 prosent av de spurte, en nedgang på 3,1 prosentpoeng.

Rødt får 4,6 prosent, fram 0,5. SV får 7,8 prosent, fram 2,9, Venstre 6,2 prosent, tilbake 0,8, Høyre 33 prosent, tilbake 1,9 og Fremskrittspartiet får 5,9 prosent, tilbake 0,9.

- En interessant utvikling

Om Ap bare får 27,2 prosent i Oslo, vil det være et av partiets svakeste valgresultater i hovedstaden noen gang. I 2011 fikk Ap 33,1 prosent og Høyre 35,7.

Høyres Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo, tror på en tett innspurt den siste uken før valget.

– Dette blir et jevnt valg med små marginer. Nedturen fortsetter for Ap, mens SV, Rødt og MDG går fram. At ytre venstre går fram på bekostning av Arbeiderpartiet, er en interessant utvikling, sier byrådslederen til Klassekampen.

SV og MDG er de eneste partiene på målingen som har endringer ut over feilmarginen som varierer mellom 0,5 og 3,6 prosentpoeng.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Erik Solheim bistår De Grønne i valgkampen

 
Krf faller kraftig på nytt partibarometer