I 20-tiden begynte Storsalen i Folkets Hus å fylle seg opp, og fullt er det ventet å bli. Rundt 800 partimedlemmer fra Oslo og Akershus Ap, samt AUF, skal følge vaken i Oslo, noe som er særdeles høyt for en lokalvalgvake å være.

– Her blir det fullt hus, for nå er det mye spenning i lufta. Vi vet at det blir veldig jevnt mange steder, ikke minst her i Oslo. I kveld vi skal få utløsning for all spenningen som ligger her og for alt det harde arbeidet som har vært gjort gjennom mange måneder. Og da er det godt å være sammen, sier Stenseng til NTB.

Ikke på 18 år har Ap ligget bedre an til å ta over makten fra det borgerlige byrådet i hovedstaden.

– Her i salen vil det være stor tro, stort håp og stor optimisme om endelig å få ta denne byen her, etter 18 år. Men vi vet det er en stund til stemmene telles opp – og vi og at det kan stå om svært å stemmer, sier Stenseng.

Ifølge meningsmålingene ligger Ap an til å ta kunne ta over makten i sju av landets ti største byer.

Les også:- Mange er i overkant pessimistiske

- Nå er det er ikke noe som holder oljeprisen oppe

Høyre-ordførere kan miste jobben i «politisk revolusjon»

 

Se også:

Solberg om skjebnevalget i Bergen og Oslo:

Solberg om skjebnevalget i Bergen og Oslo
- Forrige gang var det også mange som trodde vi skulle få et skifte i begge byene, sier statsminister Erna Solberg (H).
01:38
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.