Slaget om hovedstaden var ikke avgjort da Johansen langt over midnatt kom på talerstolen på Aps vake i Folkets Hus. Men det så lyst ut:

– Når nær halvpartene er telt opp, så har opposisjonen flertall. Holder dette seg, så vil jeg starte sonderinger mot de andre opposisjonspartiene. Uansett har vi gjort et formidabelt valg, sa Johansen til jubel og stående applaus.

Det blir i tilfelle første gang på 18 år at Ap kaprer makten i hovedstaden.

Til pressen ville ikke Johansen si noe om hva han kan er villig til å gi MDG av posisjoner og støtte til enkeltsaker.

– Men vi er veldig opptatt av å støtte deres ambisjoner om å gjøre Oslo til en enda grønnere by, uttalte han.

Han lot det imidlertid skinne gjennom at det ikke vil bli aktuelt å oppgi kampen om ordførervervet.

– Tradisjonen i Oslo er å finne brede løsninger der ordføreren kommer fra et stort parti med mange velgere. Det er en god tradisjon å føre videre, uttalte han.

Johansen uttrykte samtidig overraskelse over at Høyre mandag kveld bråsnudde og likevel åpner for forhandlinger med MDG.

– Det blir en lang natt med kaffe og prognoser, sa han til NTB før han igjen forsvant ut på bakrommet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.