Freiberg mener at Hagens utspill i valgkampen om flyktningstrømmen til Europa har vært med på å svekke oppslutningen om Frp ved årets valg. I Hadsel i Vesterålen tar nå Arbeiderpartiet over.

– Det er relativt åpenbart at disse utspillene ikke akkurat har hjulpet oss i møte med velgerne. Spesielt gjelder dette hans uttalelser rundt flyktningkrisen i Syria. De har tatt mye plass i debatten. Mange velgere kjenner seg ikke igjen i disse uttalelsene, sier han til NRK.

Han viser til at flere andre forklaringer bidrar, blant dem at Høyre i valgkampen var tydelig på at Frp ikke lenger var den foretrukne partneren etter 16 års samarbeid.

– Vi mister makta til Arbeiderpartiet i Hadsel. Jeg konstaterer at det ikke ser så veldig lyst ut rundt oss heller. Det er helt åpenbart at Frp har gjort et for dårlig valg, sier Freiberg.

DN Direkte: Alt om valget 2015

Les også:

Et sviende nederlag for Solberg  

Frykt og handlingslammelse i Kina – inndrar 1350 mrd. kroner

- Mange er i overkant pessimistiske  

Se DNtv: Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80.000 kr stk.

 

Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80000 kr stk.
01:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.