– I den situasjonen vi er etter valget, har byrådsleder Stian Berger Røsland informert meg om at det er naturlig å be Raymond Johansen sondere etter en avtale med Miljøpartiet De Grønne. Men det betyr ikke at Stian går av som byrådsleder, og jeg blir sittende som ordfører til jeg blir kastet, sier Stang til VG.

Røsland sier han mener Ap nå hadde vunnet retten til å ta initiativet, men sier også til avisen at han har liten tro på at Høyre skal kunne få det til, selv dersom Ap mislykkes.

– Hvis han ikke får flertall for et nytt byråd, så vil jeg jo snakke med de borgerlige partiene og MDG. Hvis MDG kommer til oss etter en prat med Ap, så er vår dør åpen. Men problemet er at vi ikke får flertall med sentrumspartiene og MDG alene. Vi er avhengige av Frp, sier Røsland.

DN Direkte: Alt om valget 2015

Les også:

Et sviende nederlag for Solberg  

Frykt og handlingslammelse i Kina – inndrar 1350 mrd. kroner

- Mange er i overkant pessimistiske  

Se DNtv: Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80.000 kr stk.

 

Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80000 kr stk.
01:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.