Det går fram av rapporten «Klima i Norge 2100» som legges fram førstkommende tirsdag, ifølge Dagsavisen.

Rapporten tar utgangspunkt i forskning fra FNs klimapanel og kommer med en prognose for hvordan framtidens vær blir her til lands.

– Trenden som har vært de siste 30 årene fortsetter. De samlede nedbørsmengdene blir enda større og nedbøren vil komme enda mer intenst, sier sjef for Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) Per Sanderud til avisen.

Rapporten er laget av forskere fra blant annet NVE og Miljødirektoratet, og blir på tirsdag lagt fram for statsråder og toppolitikere under Klimatilpasningskonferansen 2015 i Oslo.

Ifølge prognosene er det spesielt Nordvestlandet og Helgelandskysten som kan vente seg mer regn framover. Hvordan det blir for Østlandet er meteorologene litt mer usikre på. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.