Lørdag ønsket så mange å gå til Gaustatoppen, Telemarks høyeste fjell, at det endte med kaotiske tilstander. Flere hundre biler er feilparkert, og politiet vurderer å begynne å taue bort biler, skriver NRK.

Parkeringskaoset er på fylkesvei 651 i området rundt Stavsro, som ligger på grensen mellom Hjartdal og Tinn kommune. Operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Tore Grindem, sier at det ikke er mulig for nødetatene å komme fram.

– De som har parkert bilen dårlig, er nødt til å flytte bilen, sier Grindem.

På Twitter opplyser Telemark politidistrikt at politiet pålegger bilister å bruke alternative veier da det er kaotiske tilstander på stedet.

«Veien er bare åpen i ett kjørefelt. Politiet foretar manuell trafikkregulering på stedet», skriver politiet.

– Det er svært lange køer i området, og så vanskelig å passere at vi ber bilistene unngå å bruke veien som gjennomfartsvei. Bilister som skal mellom Tuddal og Svineroi bør heller kjøre rundt via fylkesvei 37, Tinnsjøveien, sier operasjonslederen.

Les også: VW-salget faller etter jukseskandalen
Tøft arbeidsmarked driver rogalendinger østover (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN TV:  Rekordmange vil bli brannmenn - også offshorefolk

 
Opptaksprøver for Oslo brannvesen
Det har vært en boom i antall kvalifiserte søkere på opptaksprøven til brannvesenet i Oslo. En av grunnene kan være dårlige tider i olje og offshore.
02:15
Publisert: