Halloween-produktet «Heksenese» trekkes tilbake fra butikkene på grunn av at det er påvist for høye verdier av ftalater, et stoff som brukes til å mykgjøre plast.

Dermed er faren for at miljøfarlige halloween-barn skal banke på døren din i slutten av oktober redusert betraktelig.

Heksenesene, som har vært solgt i butikkene til Kiwi, Spar, Eurospar, Joker og Meny, trekkes tilbake på grunn av for høye verdier av det giftige stoffet ftalater.

Ifølge Miljødirektoratets side Erdetfarlig.no kan ftalater blant annet skade evnen til å få barn og føre til skader på fosteret.

Leverandøren Festplassen oppfordrer de som har kjøpt produktet til å ikke bruke det og opplyser at man får pengene igjen dersom man returnerer heksenesene i butikken hvor det er kjøpt.

Hvis man velger å kaste varen selv, så er den å anse som spesialavfall og må leveres på gjenvinningsstasjon. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.