"Det er problematisk i seg selv at kongehuset lar sponsorer kjøpe seg tilgang til kongelig glamour. Bedrifter som støtter kronprinsen, får et dryss av rojalt tryllestøv", skrev DNs politiske redaktør, Kjetil Alstadheim, etter fjorårets sponsede arrangement, Sikt-konferansen, som kronprins Haakon står bak. I år er ledelse tema når tronarvingen for tredje gang "inviterer 200 unge ledere til en konferanse om framtidens Norge", denne gang i Bergen, i begynnelse av neste uke.

"SIKT er et møtested hvor vi prøver å utnytte energien og optimismen som finnes i unge ledere og talent i alderen 20 - 40 år. Målsettingen er å være en relevant og morsom arena for nytenking og fordomsfri diskusjon på tvers av ulike sektorer," skriver Kronprinsen i invitasjonen til årets deltakere.

Ifølge Slottets hjemmeside er disse "økonomiske samarbeidspartene":

  • Sparebanken Vest - Kr 600 000
  • PWC - Kr 150 000
  • Disruptive Technologies - Kr 100 000
  • Innovasjon Norge Hordaland - Kr 100 000
  • Lerøy - Kr 150 000
  • Sopra Steria - Kr 200 000
  • GC Rieber - Kr 150 000
  • DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marits offisielle bevilgning - Kr 500 000

På programmet står blant annet foredrag med Tyler Brûlé, redaktør i Monocle og eks-sjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas.

Partnere

Ifølge Slottet stiller også disse opp:

UiB: stiller med lokaler, streaming av konferansen dere også vil kunne følge, kaffe/frukt i pauser og en lunsj i form av brødmat.
Sjøforsvaret: organiserer et bli kjent- og motivasjonsopplegg for deltagerne første kvelden.
Radisson Blu Hotel Bryggen: stiller med 10 rom, ett møterom, i tillegg til rabatterte priser for deltagere på SIKT 2015.

Bergen Næringsråd: inviterer til et næringslivsseminar der Kronprinsen også deltar, samt et møte med ungt næringsliv i Bergensregionen.

Lerøy: leverer også råvarer til SIKT- middagen på tirsdag

De som sponser arrangementet "har til sammen fått 19 deltagerplasser på konferansen til sine unge ledere og talent.  I tillegg har samarbeidspartnerne om lag 10 plasser til disposisjon på programmet i plkenum og SIKT-middagen tirsdag kveld."

LES OGSÅ: Toyota tilbakekaller 6,5 millioner biler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.