– Det foreslåtte bunnfradraget på fire millioner kroner er så høyt at det vil unnta over 50 prosent av all boligeiendom i Oslo eiendomsskatt. Da er det ikke lenger et bunnfradrag, men et generelt fritak for skatt for store grupper, og loven gir ikke anledning til å gi slikt fritak, sier Stensland til VG.

Han påpeker at Loven om eiendomsskatt slår fast at den omstridte skatten skal gjelde «alle boligeiendommer», og viser til at paragraf 7, som omfatter unntakene, ikke åpner for noe generelt unntak for halvparten av boligene.

Verken byrådsleder Raymond Johansen (Ap) eller finansbyråd Robert Steen (Ap) vil si noe om søksmålet. I stedet svarer Steen slik via byrådssekretær Torkil Vederhus (MDG): «Et eventuelt søksmål mot kommunen i forbindelse med innføringen av eiendomsskatt, skal vi ta stilling til på en ryddig og ordentlig måte, når det eventuelt foreligger».

Flere boligeiere i Oslo har meldt interesse for søksmålet, men er skeptiske til oppmerksomheten det kan gi dem. Joakim Stensland tror også andre vil melde seg, og at det etter hvert kan bli et gruppesøksmål mot vedtaket til det nye bystyreflertallet.

Les også:

Stor kronesvekkelse mot alle de store valutaene

Amerikansk investor vil bygge norske arbeidsplasser - men får ikke bli

Se DNtv: - Jussen er preget av flink pike-syndromet

Stort arbeidspress
- Jussen er preget av flink pike-syndromet.
01:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.