Våren 2016 legger Røe Isaksen frem en melding om livslang læring og utenforskap. I den forbindelse vil han foreslå å endre opplæringsloven slik at det blir direkte overgang mellom ungdomsretten og voksenretten til videregående opplæring, ifølge Dagsavisen.

I dag har en 16-åring som begynner på videregående skole, fem år på å fullføre, etter ungdomsretten. Skulle han droppe ut og først bli motivert igjen som 22-åring, har han ikke krav på å begynne på igjen før han fyller 25, i henhold til dagens regler.

- Mange kan få et avbrudd på tre-fire år slik det er i dag. Vi ønsker å tette dette hullet. Mange unge er i dag i Nav-systemet eller må jobbe som ufaglærte hvis de dropper ut av videregående. Mange fullfører da heller ikke utdannelsen, sier Røe Isaksen til avisen.

Forslaget omfatter ikke ungdom som har fullført videregående og ikke bestått, kun de som har droppet ut.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.