Forhandlingene om statsbudsjettet kommer til å bli meget krevende, fastslår KrF-leder Knut Arild Hareide etter at regjeringen la fram sitt forslag om hvordan flyktningsituasjonen skal løses.

– I Norge har vi lang tradisjon for å stå sammen i kriser. I den dugnaden landet står overfor nå, må alle bidra. De som har mest, må bidra mest. Det er KrFs utgangspunkt. Regjeringens største innsparing er å ta fra verdens fattige og mennesker på flukt, sier Hareide.

Han viser til KrFs alternative budsjett for hvordan Norge skal møte den verste flyktningkatastrofen siden andre verdenskrig.

– De store utgiftene i forbindelse med flyktningkrisen møter vi vårt alternative statsbudsjett ved en redusert oljepengebruk på 8 milliarder kroner. Dette oppnår vi ved å gjøre endringer på utgiftssiden og gjennom en grønnere og mer sosial skatteprofil, der de som har mest, bidrar mest, sier Hareide.

Han sier at dersom oljepengebruken i tillegg økes i tråd med det regjeringen foreslår, er det verken nødvendig å kutte i velferd eller i bistanden til verdens fattige for å møte de store utgiftene.

– Slike kutt ville være kortsiktige: Bedre skole og barnehage er nøkler til integrering, og bistand til skole, helse og infrastruktur i fattige land er nødvendig for å bidra til utvikling og hindre fremtidige flyktningkriser, sier Hareide.

KrF er imidlertid bredt til å delta i et bredt forlik når det gjelder eventuelle forslag om endringer i regelverket knyttet til asylsøkere og integrering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

TV 2: - Justin Bieber har brutt avtalen

Anslår inntil 50.000 asylsøkere neste år

Skandiabanken prises til fem milliarder

Se DNTV: Én øvelse trener hele kroppen

Én øvelse trener hele kroppen
Men før du kan gjøre den, må du mestre tre baseøvelser. Personlig trener Bertine Neverdal på SatsElixia viser deg hvordan.
01:19
Publisert: